Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna Ladda ner (Download/Läsa online) (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna Ladda ner (Download/Läsa online) (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna


“Jag hade en gång en moster som led av migrän. Ständigt och jämt. Så fort familjen samlades till fest fick min moster lägga sig bakom fördragna gardiner, särskilt om det var något hon skulle hålla i – Så var det i 32 år. Från 1960 till 1992. Från 27 till 59 års ålder. Eller under alla år hon var gift. Julen 1992 chockade hon familjen genom att lämna sin man. Sedan dess har hon aldrig haft migrän.”Så inleder Hanne-Vibeke Holst sin självbiografiska debattbok om kvinnors liv under 1900-talet, som det formades (av män) och levdes i hennes egen familj. I lust, i nöd – och ofta under tyst protest. Hon tar sin utgångspunkt i Simone de Beauvoir och Virginia Woolf och fastslår att de är lika aktuella som någonsin. Hon skriver om sin mormor, sin mor, systrarna, väninnorna, och det är bitvis ett sorglustig avslöjande av kvinnokönets ständiga undergivenhet. Men framför allt är detta en uppriktig och oerhört självutlämnande berättelse om flickan och kvinnan Hanne-Vibeke, hennes uppväxt och upproriska ungdomstid, hennes sexualitet och kvinnliga strategier när det gällde att fånga män, hennes äktenskap, skilsmässa, mammarollen. Hanne-Vibeke Holst konstaterar att hon är lika gammal som Barbie-dockan, som i den nya millenieversionen är lika feminin och ofarlig som någonsin. Och hon undrar om kvinnor verkligen vill ha jämställdhet. Varför finner sig annars starka kvinnor fortfarande i att bli betraktade som andra klassens varelser? Varför förklaras kvinnokampen som död, föråldrad, osexig, otrendig? Var finns upproret, vreden?”Hanne-Vibeke Holst är närmast ohyggligt modig… Hon banar vägen för en dialog och gemensam könskamp och har skrivit 90-talets viktigaste debatt bok om feminism och dansk kvinnoidentitet.”
Connie Bork, Politiken”Som en seismograf avläser hon de små men väsentliga detaljerna som hela vägen genom kvinnans liv inpräntar i henne att mannen är mer värd, den som styr… Den självbiografiska berättelsen är både sårbar och oangriplig. Sårbar för att den sträcker ut hela handen (och därmed är lätt att avvisa som privat känslotrams). Oangriplig för att den personliga erfarenheten och upplevelsen är just detta – oangriplig.”
Signe Lindskov Hansen, Information

Översättare: Marianne Mattsson,
Omslagsformgivare: Brita ZilgSpråk Svenska!


Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna (Kr-0.00)


Gå med hundratusentals nöjda medlemmar som tidigare tillbringade otaliga timmar på jakt efter media och innehåll online, nu njuter av de hetaste nya böckerna, tidskrifterna och serierna.

Det är här och det är gratis. Det är därför du borde gå med:

 • Obegränsade böcker, tidskrifter och serier wherever du än är: direkt i din webbläsare på din dator eller surfplatta.
 • Mer än 10 miljoner titlar spänner över varje genre som är tänkbara, till hands.
 • Få de bästa böckerna, tidskrifterna och serierna i varje genre, inklusive Action, Äventyr, Anime, Manga, Barn och familj, Klassiker, Komedier, Referens, Handböcker, Drama, Utländska, Skräck, Musik, Romantik, Sci-Fi, Fantasi, Sport och många fler.
 • Nya titlar läggs till varje dag! Vi gillar att hålla saker färska.
 • Alla plattformar. Fullt optimerad.
 • Ta reda på varför tusentals människor går med varje dag.
  Registrera dig nu och upplev underhållning, obegränsat!

  Författare

  Marianne Mattsson (översättare), Hanne-Vibeke Holst (författare), Brita Zilg (annat)
  Utgiven
  2 juni 2014
  Genrer

  Biografier & Memoarer, Biografier
  Språk
  Swedish
  Format
  epub
  Kopieringsskydd
  Vattenmärkt
  ISBN
  9789100142186

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna e-bok Gratis: SPEGEL 2

  Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna.pdf (Kr-0.00)

  Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna.epub (Kr-0.00)

  Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna.doc (Kr-0.00)

  Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna.txt (Kr-0.00)

  Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna.mobi (Kr-0.00)

  TAGS:

  Online Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna eBook

  Bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna FB2

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna PDF

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna MOBI

  Online Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna bok

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna iPhone

  Online Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna PDF

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DJVU

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna TXT

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna RTF

  Online Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna FB2

  e-bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna TXT

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna e-book

  Bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna MOBI

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna iPad

  läsaa Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna MOBI

  läsa Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DOCX

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna AWZ

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna iPad

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DJVU

  Ladda ner Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna free

  Gratis Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DVD

  läsa Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna TXT

  Bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DJVU

  Download Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna cd

  e-Bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna e-book

  e-bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna DOCX

  e-bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna iPad

  ebook Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna TXT

  e-bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna PDF

  e-bok Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna EPUB

  Läsa Min mosters migrän : eller Hur jag blev kvinna IPAD

  About the Author

  Leave a Reply