Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal Ladda ner (Download/Läsa online) (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal Ladda ner (Download/Läsa online) (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Jag minns : svenska folket berättar om sitt 190


“Jag minns min första flygresa på 50-talet. En flygvärdinna kom med en plåtbricka och bjöd på trebitars Toy. ‘Bra för öronen’, sa hon. Länge funderade jag på om Toy-bitarna skulle stoppas i öronen eller i munnen.”

“Se, sa pappa och lyfte upp mig. Ett tåg stretade fram på järnvägen nära huset i Lapplandsorten. Det var tysktåget lastat med soldater och vapen på sin tur genom Sverige. Och min far grät som ett barn.”

Månlandningen 1969, den där strumpan som skulle förvandla dumburken till en färg-tv eller första barnets förlossning – vilka är dina starkaste minnen? Den frågan ställde Svenska Dagbladets kulturredaktion till sina läsare. Tusentals svar kom in, om allt från de stora världshändelserna till de mest intima stunderna.

I Jag minns finns de starkaste, bästa, mest talande och roligaste läsarminnena samlade. Här berättar svenskar i åldern 16 till 104 år i korta fragment om ögonblicken som format deras liv och situationerna som etsat sig fast i deras minnen. Minnena transporterar läsaren till 1930-talets vintrar då ardennerhästar gick framför plogen i Stockholm och till 1950-talets strikta klassrumsdisciplin. Vi påminns om 1960-talets “farliga” popstjärnor, 1970-talets bruna efterrätter, 1980-talets färgstarka frisyrer och 1990-talets sega modem. Tillsammans bildar minnena en brokig och rik bild av Sverige under de senaste hundra åren.

Peter Englund, som samlade sina barndoms minnen i den populära boken Jag kommer ihåg, har tillsammans med Svenska Dagbladets litteraturredaktör Madelaine Levy svarat för urval och förord.Språk Svenska!


Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal (Kr-0.00)


Gå med hundratusentals nöjda medlemmar som tidigare tillbringade otaliga timmar på jakt efter media och innehåll online, nu njuter av de hetaste nya böckerna, tidskrifterna och serierna.

Det är här och det är gratis. Det är därför du borde gå med:

 • Obegränsade böcker, tidskrifter och serier wherever du än är: direkt i din webbläsare på din dator eller surfplatta.
 • Mer än 10 miljoner titlar spänner över varje genre som är tänkbara, till hands.
 • Få de bästa böckerna, tidskrifterna och serierna i varje genre, inklusive Action, Äventyr, Anime, Manga, Barn och familj, Klassiker, Komedier, Referens, Handböcker, Drama, Utländska, Skräck, Musik, Romantik, Sci-Fi, Fantasi, Sport och många fler.
 • Nya titlar läggs till varje dag! Vi gillar att hålla saker färska.
 • Alla plattformar. Fullt optimerad.
 • Ta reda på varför tusentals människor går med varje dag.
  Registrera dig nu och upplev underhållning, obegränsat!

  Författare

  Peter Englund (författare), Madelaine Levy (författare)
  Förlag
  Natur & Kultur
  Utgiven
  13 oktober 2017
  Genrer

  Fackböcker, Historia & Arkeologi
  Språk
  Swedish
  Format
  epub
  Kopieringsskydd
  Vattenmärkt
  ISBN
  9789127152953

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal e-bok Gratis: SPEGEL 2

  Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal.pdf (Kr-0.00)

  Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal.epub (Kr-0.00)

  Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal.doc (Kr-0.00)

  Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal.txt (Kr-0.00)

  Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal.mobi (Kr-0.00)

  TAGS:

  Online Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal eBook

  Bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal FB2

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal PDF

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal MOBI

  Online Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal bok

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal iPhone

  Online Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal PDF

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DJVU

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal TXT

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal RTF

  Online Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal FB2

  e-bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal TXT

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal e-book

  Bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal MOBI

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal iPad

  läsaa Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal MOBI

  läsa Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DOCX

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal AWZ

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal iPad

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DJVU

  Ladda ner Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal free

  Gratis Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DVD

  läsa Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal TXT

  Bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DJVU

  Download Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal cd

  e-Bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal e-book

  e-bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal DOCX

  e-bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal iPad

  ebook Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal TXT

  e-bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal PDF

  e-bok Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal EPUB

  Läsa Jag minns : svenska folket berättar om sitt 1900-tal IPAD

  About the Author

  Leave a Reply